Skolbesök

Skolbesök under vardagar och terminstid
När ni besöker 2047 Science Center betalar ni entré samt kostnad för pedagogiska aktiviteter (planetariet, experiment/laborationspass etc). Läs mer om villkor och priser. Borlänges kommunala skolklasser och förskolegrupper - gratis entré till 2047 Science Center på vardagar under terminstid!
  
På egen hand eller pedagogiska program? Möjligheter att äta matsäck? Läratips
Skolgrupper kan gå på egen hand bland de interaktiva experimentenoch/eller boka ett skolprogram med våra duktiga pedagoger. Läs mer om de vår experimentmiljö. Nedan hittar ni länkar till de olika skolprogrammen för olika åldrar. 
Läs mer om syftet med våra skolprogram, om möjligheterna att äta på 2047 Science Center, lärartips inför besöket och om kulturbuss här.
 

Solen – en levande stjärna

Årskurs: 4–9
Tid:
 25 minuter
Typ: Planetariefilm
Plats: 2047 Science Center

Solen har lyst på vår värld i fyra och en halv miljard år och är helt nödvändig för livet på jorden. Den är vår planets kraftverk, den energikälla som driver vindar och väder.

Den är den främsta kraftkällan för det myller av liv som krälar, simmar och flyger på Jorden. Du får lära dig hur solen producerar all den energi som strålar ut från den. Vi har studerat solen, långt innan vi förstod hur hela vår tillvaro var beroende av den. Idag har vi moderna teleskop och rymdsonder som ger ny kunskap om solen. Solen är en så kallad gul dvärgstjärna. Men låt inte detta lura dig, solen är 500 gånger tyngre än alla solsystemets planeter tillsammans och, om du skulle nå från solens ena sida till den andra, så skulle du behöva 109 jordklot bredvid varandra. I programmet jämförs även solen med andra stjärnor

 

 

Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxnen: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Öppettider
17 juni – 18 augusti
Måndag–lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt

Opening hours 
17 June – 18 August
Monday-Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 
 

 

Kontaktuppgifter:
Post- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
 
Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida